Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Porres Szent Márton szerzetes
  2018-11-04 08:56:47, vasárnap
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Arra irányuljanak gondolataitok, ami szent!
Testvéreim!
Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek. Emberszerető jóságotokat ismerje meg mindenki! Az Úr közel van. Ne aggódjatok semmiért, hanem minden imádságotokban és könyörgésetekben terjesszétek kéréseteket hálaadással az Úr elé. Akkor Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, megőrzi szíveteket és értelmeteket Krisztus Jézusban.
Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes és igazságos; arra, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos. Amit tanultatok és elfogadtatok, amit hallottatok és példámon láttatok, azt váltsátok is tettekre, és veletek lesz a béke Istene!
Ez az Isten igéje. Fil 4,4-9

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Szeresd Uradat; Istenedet, és szeresd felebarátodat, mint saját magadat.
Abban az időben amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus hogyan hallgattatta el a szadduceusokat, köréje gyűltek és egyikük, egy törvény tudó alattomos szándékkal a következő kérdést tette fel neki: ,,Mester, melyik a legfőbb parancs a törvényben?"
Jézus így válaszolt: ,,Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel. Ez az első és legfőbb parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. E két parancson nyugszik az egész törvény és a próféták."
Ezek az evangélium igéi. Mt 22,34-40

- Porres Szent Márton, Peru szociális apostola
Porres Szent Márton, Szent Rózához hasonlóan Limában született 1579-ben. Apja burgosi spanyol nemes, anyja egy volt fekete rabszolganő. Kisfiúként egy borbély mellé adták inasnak, s mivel akkoriban a borbélyok sebészi feladatokat is elláttak, Márton elsajátította az orvoslás tudományát. Éjszakánként azonban sokat imádkozott, és az imádság iránti szeretete vele együtt növekedett. 15 évesen kérte felvételét a domonkos rendbe Limában, de csak mint szolgát alkalmazták alamizsnaosztásra. Bár érezte szívében a domonkos hivatást, az akkoriban még életben lévő társadalmi megkülönböztetés miatt nem lehetett domonkos. Kitartó és imádságos élete végül meggyőzte az elöljárókat, hogy a faji különbségen alapuló szokást fel kell számolni, s a domonkosok kapuja kilenc évi szolgálat után megnyílt Márton előtt is.
Bővebben Link

- Adorans oldalon
...... ........... .............


Istenünk, ki Szent Mártont az alázat útján elvezetted a mennyei dicsőségbe, kérünk, segíts, hogy példáját követve mi is méltók legyünk az örök boldogságra!
Márton atyja, Juan de Porres Burgosból származó spanyol lovag volt. Előkelő család sarjaként az Alcantarai Lovagrend tagjai közé tartozott, s mint sokan mások, ő is útra kelt a nemrég fölfedezett Amerika felé, hogy gazdagságot és hírnevet szerezzen magának. Amikor a hódító harcok befejeződtek, Juan lovag Panamában telepedett le, valószínűleg egy indián falu ura lett. De nem volt megelégedve helyzetével, ezért hamarosan Peru felé vette útját és Limában próbált szerencsét. Útjára elkísérte egy néger leány, Anna Velázquez, akinek a lovag megígérte, hogy feleségül veszi. Ennél szebb álma egy színes bőrű leánynak nem is lehetett, de az álom soha nem valósult meg.
1569-ben érkeztek meg Limába, és az egyik külvárosi házban Anna december 9-én egy kisfiút hozott a világra, akit a Martinico, Márton névre kereszteltek. Édesanyja annyi gonddal nevelte Mártont és nővérét, hogy a gyermekek hamarosan a szomszédok mintaképei lettek
November 3-án halt meg. XVI. Gergely pápa 1837-ben boldoggá, XXIII. János pápa 1962. május 6-án szentté avatta. A Szentszék Márton oltalma alá helyezte Peru szociális ügyeit, s amikor Peru püspöki kara megszervezte a ,,Perui Szociális Hetek''-et, őt választották patrónussá. A világ különböző országaiban az egészségügyért dolgozók védőszentjeként tisztelik. Ünnepe november 5-én volt, 1969-ben áttették november 3-ra.
Bővebben Link

- Network oldalon
...... ..............


Sokat tett a szegényekért, élete kemény és alázatos volt, önfegyelmezése kitűnt, mélységesen tisztelte az Oltáriszentséget. Vezeklése és szigorú életvitele nagyon legyengítette, és amikor 1639 végén tifuszt kapott, szervezete nem bírt ellenállni. 1837-ben XVI. Gergely pápa boldoggá, 1962-ben XXIII. János pápa szentté avatta. Védőszentje az orvosi és ápolói szervezeteknek.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: megkülönböztetés, könyörgésetekben, oltáriszentséget, védőszentjeként, imádságotokban, egészségügyért, szadduceusokat, szervezeteknek, önfegyelmezése, legyengítette, felebarátodat, elsajátította, gondolataitok, értelmeteket, hallgattatta, emberszerető, éjszakánként, meghallották, elfogadtatok, irányuljanak, tisztességes, szegényekért, filippiekhez, választották, megszervezte, befejeződtek, terjesszétek, kereszteltek, valószínűleg, értelmeddel, hallottatok, boldogságra, helyzetével, megelégedve, országaiban, mélységesen, béke Istene, időben amikor, farizeusok meghallották, törvény tudó, következő kérdést, legfőbb parancs, második hasonló, egész törvény, evangélium igéi, volt fekete, borbély mellé, borbélyok sebészi, orvoslás tudományát, imádság iránti, domonkos rendbe, domonkos hivatást, Porres Szent Márton, SZENTLECKE Szent Pál, Akkor Isten, Krisztus Jézusban, EVANGÉLIUM Szent Máté, Szeresd Uradat, Szent Rózához, Szent Mártont, Porres Burgosból, Alcantarai Lovagrend, Anna Velázquez, Szentszék Márton, Perui Szociális Hetek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ágai Ágnes – Csendélet  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Jó éjszakát  Png kislány  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Albert Einsteinről  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Tavaszi kép  Gonosz démon-álarc  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szívem  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Png ház  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Png virág  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  A televizió nem a kultúrát kép...  A televizió nem a kultúrát kép...  Soha ne kedvezz...  A Megváltó szolgálatában  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Adakozás  képre írva  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png virág  Lóhere  Akarat  Kaffka_Margit  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Adakozás  Boldog születésnapot a ma ünne...  A sors  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Png cica  Png lepke  Facebookon kaptam  Nem számIt  Ami embereknek lehetetlen, az...  Bertolt Brecht -től idézet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  69 éve hunyt el Albert Einstei...  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Png virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
béke Istene, időben amikor, farizeusok meghallották, törvény tudó, következő kérdést, legfőbb parancs, második hasonló, egész törvény, evangélium igéi, volt fekete, borbély mellé, borbélyok sebészi, orvoslás tudományát, imádság iránti, domonkos rendbe, domonkos hivatást, faji különbségen, domonkosok kapuja, alázat útján, mennyei dicsőségbe, örök boldogságra, nemrég fölfedezett, hódító harcok, indián falu, néger leány, lovag megígérte, színes bőrű, álom soha, egyik külvárosi, kisfiút hozott, gyermekek hamarosan, szomszédok mintaképei, világ különböző, egészségügyért dolgozók, megkülönböztetés, könyörgésetekben, oltáriszentséget, védőszentjeként, imádságotokban, egészségügyért, szadduceusokat, szervezeteknek, önfegyelmezése, legyengítette, felebarátodat, elsajátította, gondolataitok, értelmeteket, hallgattatta, emberszerető, éjszakánként, meghallották, elfogadtatok, irányuljanak, tisztességes, szegényekért, filippiekhez, választották, megszervezte, befejeződtek, terjesszétek, kereszteltek, valószínűleg, értelmeddel, hallottatok, boldogságra, helyzetével, megelégedve, országaiban, mélységesen, védőszentje, gazdagságot, fölfedezett, rabszolganő, feladatokat, alkalmazták, különbségen, parancsolat, elöljárókat, szüntelenül, jóságotokat, kéréseteket, hálaadással, farizeusok, telepedett, szomszédok, kisfiúként, evangélium, patrónussá, testvéreim, mintaképei, szándékkal, törvényben, felvételét, növekedett, imádkozott, tudományát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4386
  • e Hét: 39372
  • e Hónap: 72526
  • e Év: 306273
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.